dimanche 31 mai 2015

Vegetarian food in Vietnam

Vegetarian speciality in Vietnam 
TAU HU KY


In Vietnam, vegetarian eaters, most of the time follow Buddhism, 
There is a lot of vegetarian restaurant in Vietnam called : " CHAY " ,
Vegetarian ppl : Nguoi An Chay
Dishes are usually serves with a big portion of rice, vegetables and almost every 
main dish are serves with tofu, i was surprised how in Vietnam they can creates 
so many meal only based on soy beans/curd. 


Le plus souvent, les vegetariens en Asie appartiennent a la religion Bouddhiste, 
Il y a beaucoup de restaurant vegetarien a Saigon, "CHAY" ,
TRADUCTION vegetarien: Nguoi An Chay ,
Les plats sont la plupart du temps servis avec une genereuse portion de riz, legumes et 
presque tous avec du tofu, agreablement surprise, au Vietnam ils declinent le tofu dans 
toute ses formes, "fausses viandes, faux oeufs.." juste a base de soja. 

Walking by a vegetarian restaurant in Saigon, i met two ladies cuting some weird sheets of
dry soy curd, At first i believed this sheets was rice papers dried. 
Somes talks later, i understand the process of Hu ky, which is based on very flat soy curd, 
then dried and cut as the picture below. They uses it as a rice paper rolls, put a paste or 
condiment inside the tofu paper, or they can just eat it with any meals gives a little crackling
to the dish.  


En me promenant dans les rues de Saigon, passant devant ce restaurant vegetarien, 
deux dames etaient en train de préparer des feuilles de tofu, 
au debut, je pensais que ces feuilles etait des feuilles de riz un peu jaune, 
apres une explication +/- claire, j'ai donc appris comment faire des feuilles de tofu seche.
Hu ky est l'accompagnement de nombreux plats vegetariens, a base de soja applatis, 
le tout est de faire secher le tofu prealablement applatis et ensuite decouper des lamelles,
servi comme une feuille de riz,  ou en accompagnement pour n'importe quel plat, 
afin de donner du croquant. 


As you guys can see, market's seller got also many kind of tofu:
 Fresh, fried, cut into small pieces, stir-fry... 
A tofu piece cost 3.000vnd, cheapest protein ever! 

Comme le montre la photo, les vendeurs offrent un large choix de tofu:
Frais, deja fris, en cube, au wok...
3.000vnd par piece, la proteine la plus economique du marcher! 


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire